• UNESCO 2022 Küresel Raporu Re|Shaping Policies for Creativity – Addressing culture as a global public good yayınladı

    UNESCO Küresel Raporu, Re|Shaping Policies for Creativity – Addressing culture as a global public good (Yaratıcılık için Politikaları Yeniden Şekillendirme - Kültürü küresel bir kamu unsuru olarak ele almak), 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi'nin uygulanmasını izlemek için tasarlanmış bir dizinin üçüncü baskısıdır. Kendi türündeki tek rapor olarak, kültürel ve yaratıcı sektörlerin durumuna, yeni veri bilgileri aracılığıyla küresel seviyede çıkan yeni akımlara ışık tutulmasına ve 2030 ve sonrasında sürdürülebilir bir dünya için katkıda bulunan yaratıcı ekosistemleri teşvik etmek için politika önerileri ortaya sürülmesine küresel bir bakış açısı sağlıyor. 

  • 23 Şub, 2022

  • Tiyatro Kooperatifi İşbirliği ile Hazırlanan Rapor Yayında!

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY)’nin, Tiyatro Kooperatifi işbirliği ile 16.11.2020- 17.12.2020 tarihleri arasında yapılan araştırma bulgularından yola çıkılarak hazırladığı “Ortak Araştırması Ve Pandemi Koşullarına Cevap Anketi” isimli rapor yayınlandı. Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan, Doç Dr. Itır Erhart ve Doç. Dr. Serhan Ada’nın yürütücülüğünü üstlendiği çalışmaya bağlantıdan ulaşılabilir.

  • 01 Eki, 2021

  • İSTANBUL ROTARY SANAT FONU

    Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük Rotary Kulübü olan İstanbul Rotary Kulübü, 2010-2011 döneminde başlattığı “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi” programını, yeni bir yaklaşımla, “İstanbul Rotary Sanat Fonu”na dönüştürdü.

  • 06 May, 2021

  • “TİYATRO KOOPERATİFİ ÇÖZÜM BULUŞMALARI” ARALIK AYINDA ÇEVRİMİÇİ!

    Tiyatro Kooperatifi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yürüttüğü Tiyatro Yönetimi Kapasite Geliştirme ve Networking Projesi kapsamında, Aralık ayı boyunca 4 oturumdan oluşan bir webinar serisi düzenliyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) işbirliğiyle düzenlenen webinarlar, her Pazartesi Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu Okandan, Doç. Dr. Itır Erhart ve Doç. Dr. Serhan Ada’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Kriz dönemlerinde tiyatroların nasıl hayatta kalabileceği, tiyatro yönetimi, izleyici geliştirme ve topluluk yönetiminin ele alınacağı webinarlarda, yurtdışındaki tiyatroların ve sanatçıların izledikleri yollar da tartışmaya sunulacak. 7, 14, 21 ve 28 Aralık Pazartesi günleri 14.00 – 15.30 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleşecek webinarlara katılım herkese açık ve ücretsiz. 

  • 02 Ara, 2020