• III. Milli Kültür Şûrası Kitabı Yayımlandı

    Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 03-05 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen III. Kültür Şûrası’nın kitabı yayımlandı. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın sunuşuyla başlayan kitap, Şûra’da açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bakan’ın konuşma metinlerinin ardından, ayrı ayrı komisyonlar tarafından ele alınan 17 başlığa dair bölümlerle devam ediyor.

  • 07 Eki, 2017

  • UNESCO Kültürel Çeşitlilik Sözleşmesi Sivil Toplum Anket Uygulaması Gerçekleştirildi

    Haziran 2017’de Paris’te gerçekleşen UNESCO 2005 Sözleşmesi Taraflar Konferansı Sivil Toplum Forumu’nda alınan karar neticesinde Sözleşme’nin sivil toplum örgütleri tarafından bilinirliği ve bu örgütlerin Sözleşme’ye dair uygulamalarını takip etmek üzere uluslararası düzeyde bir anket çalışması başlatıldı. Dünyanın farklı ülkelerinde UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin savunuculuğunu yapan kültürel çeşitlilik koalisyonlarının öncülüğünü yaptığı anket çalışmasından çıkan bulgular ışığında ilerleyen haftalarda bir sivil toplum raporu yayınlanması planlanıyor.

  • 07 Eki, 2017

  • İzmir Kültür Sanat Mekânları Haritası – 2017: Pilot Kent İzmir Projesi İçin Öncül Bir Adım

    İzmirli kültür sanat aktörlerinin birbirleriyle iletişimini güçlendirmeyi ve kültürel üretimlerini daha görünür kılmayı amaç edinmiş bir sivil toplum girişimi olan İzmir Kültür Pla+formu Girişimi (İKPG), henüz kuruluş aşamasında önüne hedef olarak koymuş olduğu İzmir’deki kayıtlı ve kayıt dışı kültür mekânlarını haritalandırma ve belgeleme girişimini hayata geçirmek üzere “İzmir Kültür Sanat Mekânları Haritası - 2017” adlı bir haritalama çalışması başlattı.

  • 07 Eki, 2017

  • İzmir Kültür Pla+formu Girişimi Yıllık 2016 Yayımlandı

    Yıllık 2016, İzmir’in kültür-sanat ağının oluşturulması amacıyla, otuzun üstünde kültür sanat insanının yer aldığı bir danışma kuruluyla çalışan İzmir Akdeniz Akademisi kültür sanat birimi tarafından hayata geçirilen İzmir Kültür Pla+formu Girişimi'nin 2016 yılı boyunca gerçekleştirdiklerinin kapsamlı bir dökümünü içeriyor.

  • 19 Nis, 2017