• Orta Doğu Televizyonunda Medya: Middle East Critique Özel Sayısı

    2019 tarihli “Media in and of Middle Eastern Television” Nour Halabi ve Christa Salamandra editörlüğünde 22 Haziran Cumartesi günü yayınlandı. Yeni sayı, 2011’de Ortadoğu’da yayılan kitlesel ayaklanmaların, medya üzerindeki yaratmış olduğu sonuçları ele alıyor.

  • 25 Tem, 2019

  • İleti-ş-im 30. sayısı ile yayında!

    İleti-ş-im, her iki yılda bir Haziran ve Aralık aylarında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yayınlanan akran değerlendirmeli bir bilimsel dergidir. Derginin amacı; güçlü teorik arka plana sahip bir dizi disipliner perspektiften yeni ve özgün çalışmalar yayınlayarak iletişim bilimleri alanına katkı sağlamaktır.

  • 25 Tem, 2019

  • The Journal of Popular Television 7.2. sayısı şimdi yayında!

    Çift taraflı akran incelemeli değerlendirme süreci ile çalışan Journal of Popular Television, yarı-belgesel film ve spordan, komedi ve haberlere kadar popüler televizyonun kurgusal olan ya da olmayan tüm alanlarındaki akademik çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası bir dergidir. Dergi, popüler televizyonun geniş kapsamlı kültürel, politik ve sosyal bir rolü olmaya devam ettiği inancına dayanmaktadır. Bu yüzden, programların, türlerin, kişiliklerin ve olguların kendi bağlamlarında ele alınabilecekleri disiplinler arası bir katkı sunmayı amaçlar. Dergi ayrıca, hem televizyon yayıncılığı ile televizyon eleştirisi ve teorileri içindeki güncel gelişmelere hem de tarihsel yaklaşımlar ile kanon içinde yer alan ya da almayan metinlerin yeniden değerlendirilmesi meselelerine eşit derecede yanıt verebilmeyi amaçlamaktadır.

  • 25 Tem, 2019

  • EIG CONCERT-Japan Ortak Çağrısı Açıldı!

    Avrupa-Japonya arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan EIG CONCERT Japan kapsamında “Sürdürülebilir Toplumlar için Akıllı Su Yönetimi’’ ortak işbirliği çağrısı açılmıştır. Ortak işbirliği programında Japonya, Türkiye, Slovakya, Almanya ve daha birçok ülkeden fonlayıcı kuruluşlar yer almaktadır. Proje bütçe üst limiti 720.000 TL olarak belirlenmiştir. Son başvuru tarihi 14 Haziran 2019’dur. Daha detaylı bilgi için lütfen bağlantıyı takip ediniz. 

  • 16 May, 2019

  • “İstanbul’un Dünya Miras Alanlarını Çoklu Perspektiften Yorumlamak: İstanbul Kara Surları Örneği” projesi tamamlandı!

    İstanbul Bilgi Üniversitesinin, Newcastle Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi ortaklığı ile 2016-2018 yılları arasında yürütmüş olduğu “İstanbul’un Dünya Miras Alanlarını Çoklu Perspektiften Yorumlamak: İstanbul Kara Surları Örneği” başlıklı araştırma projesi tamamlandı. Kara Surları Örneği üzerinden kültürel miras alanlarının ve varlıklarının, yorumlanması ve anlamlandırılması süreçlerinde toplum katılımının incelendiği bu çalışma süresince İstanbul Kara Surları etrafında yaşayan mahalle sakinleri ile geziler ve workshop çalışmaları düzenlendi.

  • 15 Oca, 2019

  • KMKD (Kültürel Mirası Koruma Derneği) Takım Arkadaşı Arıyor

    Kültürel Mirası Koruma Derneği (KMKD), British Council tarafından Kültürel Koruma Fonu kapsamında desteklenen ve  Edinburgh World Heritage ile beraber yürütülen "Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme (KORU)" projesi için, Kültürel Miras Koruma Uzmanı arıyor.

  • 27 Ara, 2018