• Performistanbul - Performans için Platform

    2016 yılında kurulan Performistanbul, performans sanatını desteklemeyi, iddialı ve yaratıcı performans çalışmalarını, uluslararası alanda daha çok izleyici kitlesine tanıtmayı amaçlayan, sanatçılar ve kurumlarla çalışan, İstanbul merkezli uluslararası bir platformdur.

  • 21 Nis, 2018

  • IFCD 9. Başvuru Çağrısını Duyurdu

    Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu (IFCD) 9. Başvuru çağrısını duyurdu. 2 Şubat 2018 tarihinde Türkiye, UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’ne resmen taraf olduğu için, artık Türkiye’den de fona başvurulabilecek. Başvuru dilleri İngilizce ve Fransızca olan bu açık çağrıya katılacak projelerin uygulama dönemi 12-24 ay arası bir zaman alacak ve projeler en erken Mart 2019’da uygulanmaya başlayacak.

  • 11 Nis, 2018

  • Açık Çağrı: Camargo-LabexMed Rezidans Programı

    Kısa bir süre önce, Fransa’nın Cassis kasabasında yer alan Camargo Vakfı, LabexMed işbirliğiyle düzenleyecekleri yeni rezidans programının duyurusunu gerçekleştirdi. Program, beşeri ve sosyal bilimlerle sanatın kesişiminde yer alan ve ortak üretimi amaçlayan projelerin gelişimine destek olmak amacıyla Akdeniz Havzası’ndan araştırmacı ve sanatçılar arasındaki ilişkileri ve kültürel alışverişi canlandırmayı hedefliyor. Son başvuru tarihi 25 Nisan 2018.

  • 22 Mar, 2018

  • Kültürde Katılımcı Yönetişim Konferansı, Rijeka 2017

    Uluslararası “Birlikte Yapın. Kültürde Katılımcı Yönetişim: Uygulama, Teori ve Politikaları Keşfetmek.” başlıklı disiplinlerarası konferans, Kultura Nova Vakfı ve Rijeka 2020 LLC ortaklığı ve Avrupa Kültür Vakfı (ECF) ve Uluslararası Sanat Konseyleri ve Kültür Ajansları Federasyonu (IFACCA) işbirliğiyle 22-24 Kasım 2017 tarihleri arasında Rijeka'da gerçekleşti. Konferans, UNESCO'nun Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu tarafından desteklenen “Kültürel Kurumların Katılımcı Yönetişime Yaklaşımları” projesinin son etkinliği olarak düzenlendi.

  • 22 Mar, 2018