• "Başbakan Davutoğlu 'Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nı açıkladı"

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas'ta düzenlenen tanıtım toplantısı ile "64. Hükümet Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Eylem Programı"nı açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Eylem Planı'na göre, 2016 yılında 18 yeni müze açılacak, özel tiyatrolara verilen destek yüzde 100 artırılacak. Davutoğlu sahnesi ve kütüphane salonu olmayan ilimiz kalmayacağını da müjdeledi. 

  • 21 Nis, 2016

  • Türkiye’de Müzelerden ve Koleksiyonerlerden Birçok Eser Çalınıyor

    Türkiye’de kaçak kazı yapılarak ortaya çıkartılan ve çalınan eserlerin yanısıra müzelerden ve koleksiyonerlerden de birçok eser çalınıyor. Üstelik bu çalınan eserlerin sayısı hiç de küçümsenmeyecek kadar. Yetkili kurumlardan ve koleksiyonerlerden çalınan upuzun listeden sadece birkaçını aşağıda yayımlanıyor. Bunların arasında dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe ve Ara Güler’in keşfettiği Afrodisias da bulunuyor. Tam listeyi görmek isteyenler kulturvarlikları.org sitesini ziyaret edebilir.

  • 19 Nis, 2016

  • "Muğla’da 8.000 Yıllık İncirliin Mağarası Ziyarete Açıldı"

    Muğla’daki 8.000 yıllık İncirliin Mağarası, içindeki jeolojik oluşumlar ve tarihi kalıntılara zarar vermeden düzenlendi ve ziyarete açıldı. Milas kaymakamlığının Güney Ege Kalkınma Ajansından (GEKA) aldığı destekle yürütülen proje kapsamında mağarada yürüyüş parkuru, ışıklandırma ve güvenlik çalışması yapıldı.

  • 18 Nis, 2016

  • Rekabet Kurumu, Sinema Hizmetleri Sektör Raporunu yayımladı

    Film gösterim hizmetleri pazarında gerçekleşen AFM ve MARS birleşmesi kapsamında yerine getirilen taahhütler akabinde sinema endüstrisinin üretim, dağıtım ve gösterim gibi çeşitli pazarlarında rekabet şartlarında oluşabilecek değişiklikler ile sektörde yaşanan dijitalleşme sürecinin yakından izlenmesi amacıyla hazırlanan Rekabet Kurumu Sinema Hizmetleri Sektör Raporu” yayınlanmıştır. Rekabet savunuculuğu kapsamında hazırlanan rapor; sinema sektörüne ilişkin genel bilgileri, Türkiye’de sektörü şekillendiren dijital dönüşüm sürecini, sinema sektörü ile ilgili olarak AB, ABD ve Türkiye’de alınmış kararları ve birleşme sonrasında sektörün durumu konularını ele alan dört bölümden oluşmaktadır.

  • 16 Nis, 2016

  • Kitaplar geceyi karakolda geçirdi

    İzmir Kitap Fuarı, “kitaba yönelik baskılarla” 21’inci kez başlıyor. Aram Yayınevi’nin bugün açılışı yapılacak fuar için Diyarbakır’dan getirmekte olduğu kitaplara yolda el konuldu. 74 koli kitaptan 20’sine yola devam için izin verilirken, kalan kitaplar Kırşehir’de “incelemeye” alındı.

  • 16 Nis, 2016

  • Cable car assisting historic castle’s restoration

    The restoration of the 900-year-old Mengücek Castle in Divriği in Central Anatolia has received a shot in the arm thanks to the construction of a cable car to help carry massive stones to aid in the fortress’ refurbishment. The castle is being restored as part of works to revive historical artifacts in the Divriği town center.

  • 15 Nis, 2016

  • 30 büyükşehire 30 milyon kitap kapasiteli kütüphane

    Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kütüphanecilik alanındaki en büyük hedefleri arasında 30 büyükşehirde 30 milyon kitap kapasiteli şehir kütüphaneleri kurmak olduğunu belirterek, "Kütüphaneler, sadece okuyucunun kitapla buluştuğu değil, aynı zamanda okuyucunun yazarla buluştuğu, okuyucunun sosyalleşme imkanının olacağı, 'kitap kafe' tarzında, içinde cep sinemalarının olduğu mekanlar haline gelecek." dedi.

    Kaynak:
    Anadolu Ajansı

  • 28 Mar, 2016

  • IŞİD’den Kurtulan Palmira’nın İlk Görüntüleri

    Suriye’nin Eski Eserler Departmanı Müdürü Maamoun Abdulkarim, Palmira’da antik kentin çoğunun sağlam olduğunu ve Palmira’nın durumunun beklenenden çok daha iyi olduğunu söyledi. Abdulkarim, eserleri restore etmeye çalışacaklarını söyledi. Suriye birliklerinin şehri IŞİD’in elinden almasından sadece birkaç saat sonra çekilen görüntüler, Palmira’nın durumunu ortaya koyuyor, ve IŞİD’in kente hakim olduğu 10 ay boyunca neden olduğu zarar gözler önüne seriliyor.

  • 28 Mar, 2016