KPY

Başvuru Çağrısı: Turkey Europe Future Forum 2022

Ocak '22

“İKİ KUTUPLU DÜNYANIN DÖNÜŞÜ?

-TÜRKİYE – AVRUPA İLİŞKİLERİNDEN BEKLENTİLER”

26 HAZİRAN- 2 TEMMUZ 2022, BERLİN

Çin'in ekonomik ve politik güç olarak hızla yükselişi, ABD ve Çin'in egemenlik için mücadele edeceği iki kutuplu bir dünyaya gidişat olarak algılanıyor. Bu durum, çatışmaların ve özel ittifakların olasılığını artırabilir. Bazıları, çift kutuplu dünyanın daha stabil ve öngörülebilir olacağına dair umut besliyor, hatta bu durumun barış içinde birlikte yaşamaya ve refaha teşvik edeceğini düşünüyor. İki senaryo da  birbirine bağımlı dünyada AB ve Türkiye-AB ilişkileri için önemli soruları gündeme getiriyor.

Sekizinci Türkiye Avrupa Gelecek Forumu (TEFF), değişen jeopolitik düzlemin tehdidindeki Türkiye-Avrupa ilişkilerinin, zorlukları ve fırsatlarını keşfediyor. Jeopolitik rekabet Türkiye-AB ilişkilerini nasıl etkileyecek? Küresel taban kaymalarının yaşandığı dönemde, kalıcı işbirliği yapılanmaları nasıl garantiye alınacak? İdeolojik rekabetler, vatandaşların özgürlüğünü ve insan haklarını nasıl etkileyecek?

TEFF, atölyeler, eğitim oturumları ve eğitim gezileri için farklı deneyimlere sahip katılımcıları bir araya getirmektedir. Tartışmak, fikir alışverişi yapmak, ve farklılıklar olmadan ortak bir zemin bulmak istiyoruz.

Başvuru şartları:

• Politika, ekonomi, yönetim, kültür, medya, bilim veya sivil toplum alanlarında 2 -10 yıl arasında profesyonel deneyim

• Eğitim, profesyonel kariyer, veya sivil katılım süreçlerinde seçkin başarılar

• TEFF adına, program süresince katkıda bulunma isteği

• Türk, Alman veya başka bir Avrupa vatandaşlığı

*Son başvuru tarihi 21 Ocak 2022.

Forum hakkında daha fazla bilgi; www.turkey-europe-future-forum.com.

TEFF 2022, Berlin Bosphorus Initiative (BBI) ve TÜSİAD işbirliğinde, Stiftung Mercator tarafından organize edilmiştir.

Önemli not: COVID-19 pandemisi kapsamında yaşanacak gelişmeler doğrultusunda, TEFF 2022 forumunu dijital olarak yürütme hakkımız saklıdır. Durumu yakından izlemekteyiz ve seçilen katılımcıları bir aydan geç olmayacak şekilde bilgilendireceğiz.

İletişim:

Dr. Jannes Tessmann | Stiftung Mercator

jannes.tessmann@stiftung-mercator.de | +90 212 243 5233

Nur Beler Levi | TÜSIAD

nbeler@tusiad.org | + 90 212 249 1929 - 157