KPY

Budapeşte Gözlemevi – Kültürel Barometre

Aralık '17

Budapeşte Gözlemevi, Kültürel Barometre olarak adlandırdıkları araştırma projesi kapsamında Kültürel İklim Barometresi 2017 anketini başlattı. Anket, kültürel canlılığı olumsuz etkileyen faktörlerin yanı sıra kültürel ekosistemi etkileyen olumlu yönleri de sorguluyor.

Budapeşte Gözlemevi kimdir?

Budapeşte Gözlemevi, Doğu-Orta Avrupa ülkelerinde kültürel yaşantının (kültürel etkinliklerin, ürünlerin ve organizasyonların) koşulları (mali durum, mevzuat, yönetişim, politikalar) hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olmak misyonuyla çalışan, Doğu-Orta Avrupa Kültürü üzerine bölgesel bir Gözlemevi.

Barometrenin İşlevi:

BO barometresi, "Ülkenizde, kültür için en problemli faktörler nelerdir?" sorusuna cevap arıyor. Barometrenin başlıca işlevi, ekonomik rekabet edilebilirlik anketlerinde de görebildiğimiz gibi, belirli bir ülkedeki kültür ortamının gerçek durumunu teşhis etmek. Barometre araştırmalarında, "Bir ülkede kültürel yaşantının canlılığı için koşullar neler? Kültürel ortamın ana özellikleri neler? Güçlü ve zayıf yönleri neler? Ne tür bir kültür politikası modeli hâkim?” gibi sorulara cevap bulunmaya çalışılıyor. Budapeşte Gözlemevi ve Kültürel Barometre ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.budobs.org

http://www.budobs.org/barometer.html