KPY

Performistanbul - Performans için Platform

Nisan '18

2016 yılında kurulan Performistanbul, performans sanatını desteklemeyi, iddialı ve yaratıcı performans çalışmalarını, uluslararası alanda daha çok izleyici kitlesine tanıtmayı amaçlayan, sanatçılar ve kurumlarla çalışan, İstanbul merkezli uluslararası bir platformdur.

Performans Sanatları Yönetimi mezunu, küratör Simge Burhanoğlu, platformu Türkiye’de performans sanatı alanında önemli bir boşluk fark etmesi üzerine kurduğunu; performans sanatçılarının eserleri somut olmadıkları ve satın alınamadıkları için, sanat mekânları ve izleyicilerinin nadiren risk aldıklarını ve bu tür çalışmalara dikkatli yaklaştıklarını söylüyor.

Performistanbul’un en yeni projesi olan “İhtiyaç:Sen”, 16 Şubat - 16 Mart 2018 tarihleri arasında 28 gün, 672 saat boyunca kesintisiz olarak devam eden dokuz performans eserini, şu anda Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı'na dönüştürülmekte olan Galata’daki bir etkinlik alanında bir araya getirdi.

“İhtiyaç: Sen” biletlerinin satışından elde edilen toplam gelir, Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı kütüphanesine kitap temin etmek için tahsis ediliyor. Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı, performans sanatı üzerine 7000’den fazla fiziksel ve dijital kaynak ile, araştırmalara kaynak ve alan sağlamanın yanı sıra, performans sanatının arşivlenmesi, belgelenmesi ve sergilenmesine odaklanacak.

Performistanbul’a dair daha fazla bilgi için:
http://performistanbul.org/index.php/home/