MAKALE ÇAĞRISI : ART AND HERITAGE AFTER FORCED MIGRATION

Aralık '18

C:\Users\beyza.becerikli\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\logo.png

MAKALE ÇAĞRISI

Kültür Politikası Yıllık 2019

ART AND HERITAGE AFTER FORCED MIGRATION

Gönderi adresi: kpy.yearbook@bilgi.edu.tr

Son gönderi tarihi: 01.03.2019

Yıllık Hakkında

Kültür Politikası Yıllık (KPY) yüksek kalitede ve özgün araştırmalar üreten, uluslararası ve akran değerlendirmeli bir yayındır.

Yıllık, yılda bir kez, Türkçe ve İngilizce iki dilde İletişim Yayınları tarafından yayınlanır.

Akran Değerlendirmesi

Kültür Politikası Yıllık, değerlendirme yaparken yüksek standardı korumayı ve bütünüyle akran değerlendirmesini taahhüt eder. Makaleler ilk olarak bölüm editörü tarafından kavramsal çerçeveye uygunluğu değerlendirildikten sonra, “çifte kör akran değerlendirilmesi” (double blind peer review) uygulanarak anonim iki uzman tarafından değerlendirilecektir.

YAZILAR VE DEĞERLENDİRMELER HAKKINDA BİLGİ

Kelime limiti

Yıllık’ta ortalama bir makalenin kelime sayısı “Mercek” bölümü için 8.000-10.000 aralığında ve “Açık Alan” bölümü için 4.000-5.000 aralığında olmalıdır; bu limite kaynakça ve dipnotlar dahildir. “Değerlendirme” bölümü makaleleri ise 2.500-3.000 kelime aralığında olmalıdır.

Atıf

Lütfen APA atıf sistemini kullanınız.

Dil(ler)

Makaleler İngilizce ve/veya Türkçe olarak gönderilmelidir. Tek bir dilde gönderildiği takdirde, makalenin diğer dile çevirisi Yıllık editöryal ekibi tarafından yapılacaktır. Yazar, çeviriyi kontrol etme hakkına sahiptir ve editörün bilgisi dahilinde değişiklik yapabilir. İsteyen yazarlar makalelerini iki dilde de yollayabilir.

Kontrol listesi: Neler dâhildir?

1. Yazar bilgileri. Lütfen yazarların tam isimlerini, unvanlarını, posta adreslerini, telefon numaralarını ve e-posta adreslerini makalenin başına ekleyiniz. Çok yazarlı makalelerde yazarlardan biri ilgili kişi olarak tanımlanır.

2. Yazar biyografileri. Lütfen makalenin sonuna 50 ila 80 kelime aralığında yazarların kısa biyografilerini ekleyiniz.

3. Görseller. Görseller mutlaka yüksek çözünürlükte olmalıdır ve TIFF, PNG, JPG ya da JPEG olarak kaydedilmelidir.

4. Tablo ve grafikler. Tablo ve grafikler, tekrar edilen bilgi yerine yeni bilgiler sunmalıdır. Okurlar metni referans almadan da tabloyu okuyabilmelidir. Lütfen düzenlenebilir dosya biçiminde gönderiniz.

Makalelerde üçüncü taraflara ait materyal kullanımı

Telif hakkına sahip olmadığınız ya da gayriresmi bir anlaşma kapsamında olmayan herhangi bir materyali makalenize eklemek isterseniz, telif hakkı sahibinden mutlaka yazılı bir izin almanız gerekmektedir.

Makale gönderimi

Makalenin Yıllık’ta yayınlanması için makale önerisi şu adrese gönderilir: kpy.yearbook@bilgi.edu.tr

Onaylanmış çalışmalar

Yayımlanmış çalışmalar, Türkçe ve İngilizce olmak üzere, yazarlara iki kopya olarak gönderilecektir.

Sorular

Sorularınız için lütfen bize yazınız: kpy.yearbook@bilgi.edu.tr

YAYIN KURULU

Yayın Yönetmeni:

Serhan Ada – serhan.ada@bilgi.edu.tr

Direktör, Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi, İstanbul Bilgi Üniversitesi

Kazim Karabekir Cad, 2/13

34006 EYÜP

İstanbul

TÜRKİYE

Mercek Editörleri:

Nevra Ertürk, Mimarlık Fakültesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye