• 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı İlan Edildi

    2018’in Avrupa Kültürel Miras Yılı olmasıyla birlikte; Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Konseyi, Bölgeler Komitesi ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi yıl boyunca, insanların kültürel mirasa daha yakın ve daha fazla müdahil olmasını sağlayacak bir dizi girişim ve etkinlik düzenleyecek. 2018’in sonuna kadar binlerce etkinlikle kutlanacak olan Kültürel Miras Yılı; bireyler, topluluklar ve toplumlar için evrensel bir değere sahip olan kültürel mirasın geleceğin inşasındaki önemini, mirası koruma ve sürdürme yollarını araştırmayı ve kültürel mirasın 4 kolunu (somut, somut olmayan, doğal ve dijital kültürel miras) benimsetmeyi amaçlıyor.

  • 10 Şub, 2018

  • 2017 Sivil Toplum Faaliyet Raporu Yayınlandı

    UNESCO Kültürel Çeşitlilik Sözleşmesi’ne sivil toplumun katılımı için yeni bir başlangıç olan, Sözleşme’nin sivil toplum örgütleri tarafından bilinirliği ve bu örgütlerin Sözleşme’ye dair uygulamalarını takip etmek üzere başlatılan anket çalışması tamamlandı. Dünyanın farklı ülkelerinde UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin savunuculuğunu yapan kültürel çeşitlilik koalisyonlarının öncülüğündeki anket çalışmasının sonuçları doğrultusunda düzenlenen sivil toplum faaliyet raporu yayınlandı.

  • 10 Şub, 2018

  • ENCATC’ın Kültür Yöneticileri için Sosyal Medya Rehberi Yayınlandı

    Avrupa Kültür Yönetimi ve Politikalar Ağı (ENCATC), kültür yönetimi ve kültür politikaları eğitimini temsil eder, destekler ve geliştirir; kültür sektörünü sürdürülebilir kılmak için profesyonelleştirir ve Avrupa düzeyinde ve uluslararası düzeyde kültür alışverişi ve tartışmaları için bir platform yaratır.

  • 10 Şub, 2018

  • Culture Action Europe (Avrupa Kültür Eylemi), Siyaset ve Politika Stajyeri Arıyor!

    Eğer siyaset bilimi ve/veya kültürel çalışmalar geçmişiniz varsa ve Brüksel’de hareketli bir Avrupa kültür ağında çalışmak istiyorsanız, karşınızda için harika bir fırsat var! Stajyer adayların, araştırma faaliyetleri, içerik yaratım ve dağıtımına ilgili olmaları, 4 aylık staj süresince Brüksel’de yerleşik bulunmaları ve akıcı bir şekilde İngilizce, Fransızca ve/veya diğer Avrupa dillerinden birinde konuşuyor ve yazıyor olmaları gerekiyor.

  • 10 Şub, 2018

  • “Kültürel ve Yaratıcı Endüstrileri Geliştirmek: AB İçinde Ekonomik ve Sosyal Katkılarını Maksimuma Çıkarmak” 27 Mart’ta Brüksel’de Gerçekleşiyor

    Avrupa, Asya’dan sonra dünyanın ikinci en büyük Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler pazarını oluşturuyor. Son birkaç yıl boyunca, Avrupa Birliği, Kültürel ve Yaratıcı Endüstrileri desteklemek ve geliştirmek için birtakım inisiyatifler başlattı. Bu inisiyatif ve teşvikin bir parçası olarak, 27 Mart 2018’de Brüksel Thon Hotel’de, Kamu Politikası Değişimi tarafından düzenlenen bir etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinliğin temsilcileri, Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler içinde farklı fonlama olanakları ve dayanışma ağları bulma, Kültürel ve Yaratıcı Endüstrilerdeki yenilikleri kullanarak farklı eğitim alanlarındaki parçalanmayı ortadan kaldırma yöntemlerini analiz etme ve endüstri profesyonellerinden ilk elden eğitici bilgiler alma olanağını elde edecekler. Etkinliğin henüz duyurulmuş olan ana konuşmacıları ART BASICS for CHILDREN Sanat Eş Koordinatörü Gerhard Jäger ve EUROCITIES Politikalar Baş Danışmanı Julie Hervé’den oluşuyor.

  • 10 Şub, 2018

  • 7. ENCATC Uluslararası New York Araştırma Turu Gerçekleşiyor

    ENCATC’ın (Kültür Yönetimi ve Politikası Avrupa Ağı) düzenlediği araştırma gezilerinin yedincisi olan üç günlük 2018 uluslararası araştırma turu programı bu yıl 11-13 Şubat tarihlerinde New York şehrinde gerçekleşiyor. New York Araştırma Turu eğitimciler, araştırmacılar, genç ve deneyimli kültür profesyonelleri, kültür girişimcileri, sanatçılar ve karar vericilerden oluşan uluslararası bir grubu bir araya getirmeyi amaçlıyor. Tur programı, katılımcıların New York’un sanat ve kültür sahnesini birinci elden deneyimlemesini sağlamak üzere tasarlandı. Etkinlik ayrıca ENCATC’ın New York Üniversitesi ortaklığıyla düzenlediği 7. ENCATC Kültür İlişkileri ve Diplomasi Akademisi: “Şehirlerin Yükselen Rolü” başlıklı bir diğer programı da kapsıyor. Programın, bilgi ve deneyimlerini 7. ENCATC Uluslararası Araştırma Turu katılımcıları ile paylaşacağı açıklanan ilk konuşmacıları Sandra Lang ve Richard Maloney.

  • 10 Şub, 2018

  • UNESCO Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Kürsüsü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kuruldu

    Yüksek öğretim kurumları bünyesinde UNESCO kürsüleri ve üniversiteler arası ağlar kurulmasını öngören UNESCO Kürsüleri/UNITWIN Ağları programı çerçevesinde Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi başlıklı bir kürsü kurmak üzere başvuru yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin başvurusu geçtiğimiz günlerde kabul edildi. Kürsü, çalışmalarını Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) bünyesinde sürdürecek.

  • 08 Ara, 2017