• Şehir ve Bölgeler İçin Kültür Projesi Tamamlandı

    2015 Ocak ayında başlayan, EUROCITIES, KEA, ve ERRIN tarafından yürütülen, kültüre sağlıklı yatırımlar yapmak yönünde şehirleri ve bölgeleri desteklemek amaçlı bir Avrupa Komisyonu girişimi olan Şehir ve Bölgeler için Kültür (Culture for Cities and Regions) projesi, geçtiğimiz Eylül ayında tamamlandı.

  • 08 Ara, 2017

  • Budapeşte Gözlemevi – Kültürel Barometre

    Budapeşte Gözlemevi, Kültürel Barometre olarak adlandırdıkları araştırma projesi kapsamında Kültürel İklim Barometresi 2017 anketini başlattı. Anket, kültürel canlılığı olumsuz etkileyen faktörlerin yanı sıra kültürel ekosistemi etkileyen olumlu yönleri de sorguluyor.

  • 08 Ara, 2017

  • ACP Kültür Bakanları 4. Toplantısı

    Afrika, Karayip ve Pasifik Ülkeleri Grubu (ACP), 1975'te Georgetown Anlaşması tarafından kurulan, Afrika, Karayipler ve Pasifik'teki ülkelerden oluşan bir gruptur. Grubun başlıca hedefleri, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi, yoksulluğun azaltılması ve gruba üye ülkelerin dünya ekonomisine daha fazla entegrasyonunun sağlanmasıdır.

  • 08 Ara, 2017

  • “İSTANBUL KONFERANSI: UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Sözleşmesi’nin 10 Yılı” Kitabı Yayımlandı

    Kitap, UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin (2005) 10. yılı dolayısıyla UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) tarafından 20 Ekim 2015’te, İstanbul’da düzenlenen uluslararası konferansın konuşma metinlerini içermektedir. Kitapta, uluslararası uzmanların 2005 Sözleşmesinin 10 yıla yayılan uygulamalarına ilişkin değerlendirmeleri, kamu kesiminden yöneticilerin konuya ilişkin bilgi aktarımı ve Sözleşmenin en önemli vurgusuyla ilişkili olarak Türkiye’deki kültür endüstrileri meslek örgütlerinin temsilcileri ile yaratıcı ekonomi aktörlerinin ve sanatçıların konuya ilişkin görüş ve tartışmaları yer almaktadır.

  • 11 Kas, 2017

  • 25. ENCATC Kongresi Brüksel'de gerçekleşti

    25. yılını kutlayan Avrupa Kültür Yönetimi ve Politikalar Ağı ENCATC, bu sene kültürel ağlar üzerine düzenlediği toplantısının ilk gününde önce üyelerin güncel projeleri ve işbirliği üzerine bir network seansı, sonra da Genel Kurulu ile oluşturduğu ve işbirliğine destek verdiği grubun daha da kaynaşmasını sağladı. Birkaç yıldır Taiwan ve ABD’li muadilleri TACPS ve AAAE de ENCATC toplantılarında ağırlandığı için hem Asya hem de Kuzey Amerika’daki gelişmeler, paydaşların aktarımıyla tartışmaya taşınabiliyor. Bu sene yapılan toplantıda dünyanın farklı ülkelerinden ve kültür politikası uygulamalarından örneklerle ortak seanslarda tartışmanın çeşitliliği arttı.

  • 11 Kas, 2017