KPY

PA Öğretim Görevlisi Berrak Yedek’ten Prag’da Yeni Bir Sanat ve Kültür Mekanı: Limpid Works

Nisan '18

Hayattaki en macera dolu, yoğun, eğlenceli ama aynı zamanda zorlu keşiflerinden biri kendimizi ve bedenimizi tanımak. Farklı nedenlerle de olsa kendimize yasaklar koyar, engeller oluştururuz. Ayaklarımızın yere basması, dünyayı tabanlarımızın altında hissetmemiz zaman alır. Limpid Works’un hikayesi de işte bu noktada başlıyor.

Limpid Works, dansçı, koreograf, dans eğitmeni ve Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları (PA) Öğretim Görevlisi Berrak Yedek’in yarattığı, projelerini hayata geçirdiği ve 2018 yılında mekansal olarak Prag’da hayat bulan projesi. Yedek’in, ayrı sanat kollarında ustalaşmış ama ana akımdan uzaklaşıp, farklılaşmış dostlarıyla beraber hazırladığı programların her birinin temeli “dinleme” temasına dayanıyor. Bedenini dinleme, karşındakini dinleme, hep beraber başkalarını dinleme… Zihin ve bedenimizi, üzerlerine kaydolmuş anları hep beraber dinleyerek iyileştiriyor, geliştiriyor ve keşfediyoruz. Limpid Works’te bu amaç çevresinde örülmüş üç temel program yer alıyor: Dans ve hareket, müzik, edebiyat ve görsel sanatlar.

Berrak Hoca’nın uzun yıllar farklı ülkelerde ve alanlarda yaptığı çalışmalar, dans ve hareket programının özel ve kişisel olmasını sağlamış. Kendi geliştirdiği “Somatic Dialogue” tekniğiyle, düşünen ve hareket eden bedenimize eşlik ediyor, bedenimizi ve çevremizi dinliyoruz. Oryantal sınıflarıyla, klasik “göbek dansı”na modern bir açıyla bakıyoruz. Tango derslerinde ise, klasik tango eğitiminin dışında dansçıların müzikle ve kendileriyle nasıl daha iyi bir bağ kurabileceklerini keşfediyoruz.

Limpid Works, içeri adımınızı attığınız anda daha önce bulunduğunuz “stüdyo”lardan farklı olduğunu hissettiren bir birlikte üretim mekanı.

Güneş Çoban