KPY

“Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü” açıldı

Kasım '18

20 Yıllık Bir Sürecin Son aşaması UNESCO Kürsüsü

“Bugün açılışını hep birlikte yaptığımız BİLGİ Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü 20 yıldır gelişmekte olan bir sürecin son aşamasını temsil ediyor.” (İstanbul Bilgi Üniversitesi KPY ve UNESCO Kürsüsü Başkanı Doç. Dr. Serhan Ada)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü, 21 Eylül 2018 tarihinde Bilgi Üniversitesi’nde açıldı. Türkiye’nin on ikinci, Bilgi Üniversitesi'nin ise ilk UNESCO kürsüsü olma özelliği taşıyan birim açılış etkinliğinde “çoğulculuk” başlığı altında birçok değerli konuğu bir araya getirdi. Açılışa Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü Başkanı Doç. Dr. Serhan Ada, UNESCO Paris Kültürel İfadelerin Çeşitliliği Bölümü Program Uzmanı Laurence Mayer Robitaille, Hildesheim Üniversitesi Kalkınma için Sanat, Kültür Politikası UNESCO Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Wolfgang Schneider ve Belgrad Sanat Üniversitesi Kültür Politikası ve Yönetimi UNESCO Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Milena Dragićević Šešić katıldı.

Fikir ve düşünceye saygı ile çoğulculuğun öneminin vurgulandığı açılışta, konuklar konuşmalarında kültürel ifadelerin çeşitliliğinin önemi ve nasıl gelişmesi gerektiği, insan geleceğinin buna bağlı değişimi, kültür politikası araştırma ve uygulamasındaki yenilikler ile kültür ve politika ilişkisi konularına değindiler.

Yüz yirmi sekizin üzerinde ülkede yedi yüzden fazla kürsüsü bulunan UNESCO ve kuruluşundan bu zamana dek Kültür ve Sanat alanında gerçekleştirdiği projeleriyle bilinen İstanbul Bilgi Üniversitesi; bu kürsü ile ulusal ve uluslararası kültürel işbirliğini artırmak, kültürel ifadelerin çeşitliliğini korumak ve katılımcı kültür politikalarına destek sağlamak gibi temel hedeflerle yola çıkmış oldu.