• ÇAĞRI: AIR Wro 2017 Sanatçı Rezidansı Programı

    AIR Wro, Wrocław 2016 Avrupa Kültür Başkenti projelerinin bir devamı olarak “kent” temasıyla ilgilenen ve Wroclaw’da yeni projeler yaratmak isteyen sanatçıları, küratötleri, araştırmacıları, gazetecileri ve aktivistleri ağırlamaya yönelik bir Sanatçı rezidansı programı.

  • 19 Nis, 2017

  • ÇAĞRI: Roberto Cimetta Fonu Seyahat Hibesi

    Roberto Cimetta Fonu (RCF), Avrupa-MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesi Artistik ve Kültürel Hareketlilik Genel Fonu’nu başlatıyor. Avrupa-MENA bölgesinde yaşayan ve çalışan sanatçılar ve kültür operatörleri başvuruda bulunabilecekler ve bölgenin güneyinden ve doğusundan olan başvurulara öncelik verilecektir.

  • 04 Nis, 2017

  • KYP El Kitapları'nın İlki Yayımlandı: "Türkiye'de Kültürel Sektörlerin Ülke Ekonomisine Katkısı"

    KPY El Kitapları Serisi’nin ilki olarak Funda Lena tarafından kaleme alınan “Türkiye’de Kültürel Sektörlerin Ülke Ekonomisine Katkısı” başlıklı kitap yayımlandı. Kitapta, kültür ekonomisi kapsamında yer alan yayıncılık, ses kaydı ve müzik yapımcılığı, sinema ve TV programı faaliyetleri, uzmanlaşmış tasarım faaliyetleri, gösteri sanatları gibi alanlar ciro, katma değer ve istihdam gibi makroekonomik göstergeler bakımından değerlendiriliyor, özellikle bu sektörlerin yüksek katma değer yaratma potansiyellerinin altı çiziliyor.

  • 01 Oca, 2017

  • Venedik İçin Manifesto: Dokuz Uluslararası Uzman Kent ve Lagünü İçin Bir Dizi Öneride Bulundu

    Ekonomi, ekoloji, siyaset, turizm ve şehir planlama gibi disiplinlerden önde gelen dokuz uluslararası uzman, “Venedik için bir manifesto” imzaladı. Belge, kentlilerin ve yöneticilerin kullanımına yönelik önemli bir program niteliğinde ve lagün kenti korumak ve geleceğini garanti altına almak için on dört öneriden oluşuyor. Katılımcılar, 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde Fondazione Giorgio Cini'de gerçekleştirilen ve 1966'daki sel baskınının 50. yıldönümünü anmak ve Venedik'in sorunlarını analiz ederek uygulanabilir çözümler üretmek üzere düzenlenen Yerel Ortak Varlıkların Evrensel Değerlerle Sürdürülebilirliği: Venedik Lagünü Vakası atölyesinde görüş alışverişinde bulunarak fikirler geliştirdiler.

  • 01 Oca, 2017