UNESCO Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Kürsüsü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kuruldu

Aralık '17

Yüksek öğretim kurumları bünyesinde UNESCO kürsüleri ve üniversiteler arası ağlar kurulmasını öngören UNESCO Kürsüleri/UNITWIN Ağları programı çerçevesinde Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi başlıklı bir kürsü kurmak üzere başvuru yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin başvurusu geçtiğimiz günlerde kabul edildi. Kürsü, çalışmalarını Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) bünyesinde sürdürecek.

UNESCO Kürsüleri/UNITWIN Ağları Programı’nın temel amacı, yüksek öğretim kurumlarında, bilgi paylaşımı aracılığıyla, eğitim ve araştırma kapasitesini geliştirmek. Bu doğrultuda, kürsü çalışmalarının sivil toplum kuruluşları, vakıflar, kamu ve özel sektör kurumlarıyla ilişki içinde yürütülmesi UNESCO açısından önemsenen bir konu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Kürsüsü de gerçekleştireceği projelerde ilgili tüm paydaşlarla işbirliği içinde yol almayı hedefliyor.