KPY

Açık Çağrı: Avrupa Kültür Vakfı “Cesur Vatandaşlar” Araştırma ve Geliştirme Hibe Desteği

Nisan '18

Kültür ve yaratıcılık yoluyla birlikte yaşam biçimlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunan pek çok cesur vatandaş örneği gösterilebilir. Bu kişi veya kollektifler çevrelerindeki topluluklar, meslekdaşları, politika yapıcılar ve kurumlarla birlikte çalışmalar yürütmekte ve içlerinde sesleri yeterince duyulmamış farklı görüşleri de barındırmaktalar.

Avrupa Kültür Vakfı 2018 yılında, her yıl düzenlenen Prenses Margriet Kültür Ödülü (Princess Margriet Award for Culture) ve bu yeni Araştırma ve Geliştirme Hibe desteği gibi programları aracılığıyla cesur vatandaşlarını kutlamak ve desteklemeyi hedefliyor.

Araştırma ve Geliştirme Hibesi, katılımcılara yeni ve cesur kavramları araştırma fırsatı sunmaya yönelik bir başlangıç desteği niteliğinde. Cesur vatandaşların, yeni hareket, model ve politikalar yaratılmasına ilham verebileceğine inanan ve kültürün pozitif değişimler oluşturmada oynayabileceği rolün farkında olan Avrupa Kültür Vakfı, Avrupa'nın cesur vatandaşlarını, yerel, bölgesel ve/veya Avrupa düzeyinde eşitlik ve olumlu değişim üretmek üzere araştırma yapmaya ve fikirler sunmaya davet ediyor.

Açık Çağrı Yönergelerini ekte bulabilir ve buradaki link aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.

 

*Başvurular için son gün: 9 Mayıs 2018 18:00 CET