KPY

Pennsylvania Üniversitesi (UPENN) Sanatın Sosyal Etkisi Projesi

Mart '18

Sanatın Sosyal Etkisi Projesi (SIAP), Amerika’nın önde gelen eğitim kurumlarından Pennsylvania Üniversitesi’nin Philadelphia’daki Sosyal Politikalar ve Uygulamalar Okulu’ndaki bir araştırma grubudur.

Proje, 1994’ten bu yana sanatın sosyal yaşamdaki etkisini anlamak için sorular soruyor ve yöntemler geliştiriyor. Proje grubunun araştırmaları sanatın toplulukların değişimi ile ilişkisine, özellikle de mahallelerin canlandırılması, toplumsal kapsayıcılık ve toplum refahına yönelik stratejilere odaklanıyor. Proje ekibi kültürel imkanların toplumsal kapsayıcılık ve toplum refahının önemli bir boyutunu yansıttığına inanıyor. Proje, sanatı insanların geleceği hayal etmesine neden olan bir araç olarak ele alıyor. Ana misyon olarak bu bağlantılarla birlikte kamu politikaları ve filantropinin bu bağlantıları teşvik etmekteki rolünü anlamayı ve belgelemeyi benimsiyor.

Proje hakkında daha fazla bilgi, New York’taki yeni etkinlikleri ve ilişkili bütün doküman ve raporları (telif hakkı saklı materyaller dışındaki) aşağıdaki linkteki PDF dosyasında bulabilirsiniz.

SIAP: https://repository.upenn.edu/siap/

New York’ta Kültür ve Sosyal Sağlık: https://repository.upenn.edu/siap_culture_nyc/

Dokümanlar ve Raporlar: http://impact.sp2.upenn.edu/siap/index.html