KPY

ÇAĞRI: AIR Wro 2017 Sanatçı Rezidansı Programı

Nisan '17

AIR Wro, Wrocław 2016 Avrupa Kültür Başkenti projelerinin bir devamı olarak “kent” temasıyla ilgilenen ve Wroclaw’da yeni projeler yaratmak isteyen sanatçıları, küratötleri, araştırmacıları, gazetecileri ve aktivistleri ağırlamaya yönelik bir Sanatçı rezidansı programı.

Başlıca hedefi kültür ve sanatın farklı alanlarını temsil eden bireyleri veya aralarında sınır bölgelerinde aktif olan ve yerel topluluk ve çevre temsilcileriyle bir arada çalışmaya ve aynı zamanda uluslararası kültürel ilişkiler kurmaya istekli olanları desteklemek ve tanıtmak.

AIR Wro 2017’de kentte yaşayanların kimliğinden tarihsel bağlam üzerine sanatsal ve küratoryel araştırmaya, kentli ve ortak farkındalığın teşhis ve analizinden çeşitli kültürel ve sosyal aktiviteler yaratmak ve katılımdaki rollerine ve ekoloji ve hem kamusal alan hem de ilişkiler kurmak ve güçlendirmeye yönelik bir platform olarak anlaşılan “paylaşılan alan” sorunlarında kadar çağdaş kent kültürü ve farklı yönlerine odaklanıyor.

Bu çağrının anahtar kelimeleri şöyle: kentsel kimlik ve topluluk, ekoloji ve doğa felsefesi, kültürel eğitim ve kentlilik eğitimi, kendi kendini organize etme ve kolektiftik, kamusal alan ve kentler için yenilikçi çözümler, aktivizm, gerilla girişimleri, tasarım ve yeni teknolojiler ve tüm bunların ötesinde çağdaş kent ortamı üzerine sanatsal pratikler.

Programa aşağıdaki şehirlerden kent sakinleri davet edilmekte: Breda(Hollanda), Lille ve Poitiers (La Vienne/Fransa), Dresden ve Wiesbaden (Almanya), Grodno (Belarus), Hradec Kralove (Çek Cumhuriyeti), Kaunas ve Vilnius (Litvanya), Lviv (Ukrayna) ve Ramat Gan (İsrail).

Program katılımcılarına  Wrocław'da 6-8 haftaya kadar ikamet, şehir merkezinde konaklama, günlük 20€ tutarında ödenek, 300€  tutarında seyahat masrafları ve brüt 300€ 'ya kadar malzeme masraflarının karşılanması olarak maddi, üretim, tanıtım ve networking desteği sağlanıyor.

Başvuru tarihleri: 08.03.2017-28.04.2017
Sonuçların Açıklanması: 26.05.2017
İkamet süresi: Haziran 2017’den Ekim 2017’ye kadar 6-8 hafta arası.

Detaylı bilgi