• “Yassıada ve Sivriada’nın Tarih Katliamı Raporu Yayımlandı”

Adalar Savunması, Yassıada ve Sivriada’nın imara açıldıktan sonra yaşadığı doğa ve tarih katliamını ayrıntılı biçimde incelediği bir rapor yayımladı. “Bir Doğa, Tarih ve Kültür Katliamı: Yassıada ve Sivriada” başlıklı raporda, adaların tarihçesi, doğası, hukuksal süreci, arkeolojik değeri ve son zamanlarda uğradığı katliam detaylı bir şekilde incelendi.

• 21 May, 2016

• “BETAM: Her Üç Gençten Biri Eğitimine Devam Etmiyor”

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) 2014’te 2 milyon 175 bin gencin eğitimine devam etmediğine dikkat çekti. BETAM’ın araştırmasına göre, genç kadınların işgücü piyasasından uzak durmasında toplumsal cinsiyet rollerine bağlı geleneksel iş bölümü etkili. Eğitime devam etmeyenlerin yarısından fazlası ilköğretim mezunu. Okula devam oranında bölgeler arası farklılık çok.

• 20 May, 2016

• “Esnek çalışma imkanı getiren kanun yürürlükte”

Esnek çalışma imkanı getiren 6715 sayılı "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yürürlüğe girdi. Kanunla, özel istihdam bürosunun faaliyet alanı genişletiliyor, geçici iş ilişkisi kurma faaliyeti bu bürolara veriliyor.Kanun, özel istihdam bürolarına; işveren ile geçici işçi sağlama sözleşmesi yaparak, işçisini geçici olarak işverene devir yetkisini getiriyor.

• 20 May, 2016

• “Ankara'nın Gökkuşağı Mekanları Haritada”

Ankara’nın Çankaya ilçesinde ayrımcı, homofobik ve transfobik tavırlara maruz kalmayacağınız mekanlar haritalandırıldı.Kaos GL Derneği, “LGBTİ’ler için Korku ve Güven Alanları Haritası Projesi” ile Çankaya ilçesi sınırları içinde LGBTİ’ler için güven alanı olarak nitelendirilen mekanları online bir haritada işaretledi, ayrıca bu mekanların kapılarına da gökkuşağı çıkartmaları koydular.

• 19 May, 2016

• “Cumhuriyet döneminin ilk kilisesi inşa edilecek”

Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı’nın kilise yapmak üzere yer talebine karşılık verilmesi için 2009’dan bu yana sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. İstanbul’daki Süryani cemaatinin kilise talebini inceleyen yetkili kurumlar, yeni bir kilise için onay verdi.

• 18 May, 2016

• “Ernst Egli Tasarımı Tarihi Marmara Köşkü Yıkıldı”

Daha önce, Marmara Köşkü'nün yıkımı ile rekonstrüksiyon olarak yeniden yapım projesine onay veren kurul kararının iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı davada kurul kararının yürütmesi durdurulmuştu. Bugün yapılan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet'in simge mekânlarından, Atatürk'ün çiftlik evi olarak Ernst Egli tarafından tasarlanan Marmara Köşkü'nün yıkıldığı bildirildi.

• 18 May, 2016

• “Turizmde çöküş hızlandı”

Bu yıl yüzde 22 ile başlayan Antalya’ya gelen turist sayısındaki gerileme, şubatta yüzde 33, martta yüzde 20 ve nisanda yüzde 41’e ulaştı. Turizmdatabank tarafından derlenen verilere göre, mayıs ayında düşüş daha da derinleşti ve bu oran yüzde 47’ye ulaştı. Yıl başından mayıs ayı ilk yarısına kadar geçen sürede kente gelen turist sayısı da yüzde 36 dolayında düşerek 1.7 milyon dolayında 1 milyona indi.

• 18 May, 2016

• “Karşılaştırmalı Marmaray Kazısı ve Roma Metro Kazısı”

İtalya’nın başkenti Roma’da sürdürülen metro kazılarında tarihi kalıntılara rastlandı. Kalıntıların 1800 yıl önceki askeri bir kışlaya ait olduğu belirlendi. İtalyanlar bu kalıntıları müthiş olarak nitelendirdi ve buraya arkeolojik metro istasyonu yapmaya karar verdi. Bizim de aklımıza Marmaray kazıları geldi ve karşılaştıralım istedik.

• 18 May, 2016

• “İşte Türkiye'nin en genç ve en yaşlı şehri”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2015 verilerine göre genç nüfus oranında ilk sıra yüzde 26,6 ile Hakkari’nin. Onu yüzde 24,2 ile Şırnak, yüzde 23 ile Siirt takip ediyor.Genç nüfus oranında son sıra yüzde 13,3 ile Muğla’nın. Onun ardından yüzde 13,8 ile Sinop, Balıkesir ve Zonguldak, yüzde 14,3 ile İzmir geliyor.

• 17 May, 2016

• “Yerli turist 5 yılda 100 milyar lira harcadı”

Yurt içinde ikamet edenlerin 2011-2015 dönemini kapsayan 5 yıldaki toplam seyahat harcaması 97,8 milyar liraya ulaştı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarına göre, söz konusu dönemde 341 milyon 373 bin seyahat gerçekleştirildi.

• 17 May, 2016