KPY

ÇAĞRI: Roberto Cimetta Fonu Seyahat Hibesi

Nisan '17

Roberto Cimetta Fonu (RCF), Avrupa-MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesi Artistik ve Kültürel Hareketlilik Genel Fonu’nu başlatıyor. Avrupa-MENA bölgesinde yaşayan ve çalışan sanatçılar ve kültür operatörleri başvuruda bulunabilecekler ve bölgenin güneyinden ve doğusundan olan başvurulara öncelik verilecektir.

Genel Fon,  seyahat yeri, sanatsal disiplini veya hareket yönü ne olursa olsun RCF’nun uygunluk kriterlerine uyan tüm seyahat hibe taleplerine açıktır. Genel Fon yıllık olarak çalışmaktadır; buna göre adaylar 15 Mart - 15 Nisan 2017 arasındaki yılın ilk oturumuna ve finansman imkanlarına bağlı olarak Haziran ve Eylül aylarındaki diğer oturumlara başvurabilirler.

Bu fon için aşağıdaki RCF genel kriterleri geçerlidir:

  1. Seyahatinizin amacı kendi ülkenizin kültür-sanat sektörlerinde doğrudan veya dolaylı olarak yapıcı ve uzun vadeli bir etki yaratacak potansiyele sahip olmalıdır. Bu demektir ki, seyahatiniz kendi kapasitenizi geliştirmenize katkı sağlamalı, ardından iletişim ağları vasıtasıyla bölgenizde temasta bulunan sanatçılar ve kültür operatörleriyle paylaşılabilmeli ve çağdaş sanatın devamlılığının sağlanmasını, yenilenmesini ve geliştirilmesini sağlamalıdır.
  2. Seyahat, çağrı açılır açılmaz gerçekleşebilir; ancak bu durumda, başvuru sahibi başvurunun kabul garantisi olmaksızın seyahat için ödeme yapma riskini alır.
  3. Başvuru sahibi profili:
    • Uyruk ya da yaş kriteri yoktur: Başvuru sahibi, Avrupa-MENA bölgesinde yaşıyor ve çalışıyor olmalıdır.
    • Meslek: Sanatçılar, yaratıcılar, öğretmenler, kültürel organizatörler, yöneticiler, proje liderleri.
    • Finansal araçlar: Maddi kaynaklara kendileri ulaşamayan adaylar.
  4. Başvurular kurumlar değil kişiler tarafından yapılmalıdır. Bir grubun yalnızca 3 üyesi aynı projeyle ilgili hibe başvurusunda bulunabilir. Bir hibe sahibi yalnızca iki kez yeniden başvurabilir. Başvuru sahipleri en ucuz ulaşım yolunu seçmeli ve yalnızca bir uluslararası gidiş-dönüş seyahat bileti ve vize ücreti için başvurabilir. (yerel ulaşım için ödeme yapılmaz.)

Sonuçları 15 Haziran 2017 tarihinde ilan edilecektir. (Başvuru kabul tarihi: 15 Nisan 2017)

Başvurmak için www.cimettafund.org  adresini ziyaret ederek iletişim formunu doldurunuz.