• IPCC 2019 Disiplinlerarası Doktora İletişim Konferansı 20 Mayıs'ta santralistanbul'da!

    İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lisansüstü Programlar Enstitüsü, İletişim Bilimleri Doktora Programı kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek Disiplinlerarası Doktora İletişim Konferansı, 20 Mayıs 2019’da İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde İletişim Fakültesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecektir. Katılım ücretsizdir. Konferans, İstanbul dışından gelen katılımcılar için yol ve konaklama hizmeti sağlamamaktadır.

  • 16 May, 2019

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Festivali Project’05 başlıyor!

    İstanbul Bilgi Üniversitesi  İletişim Fakültesi Festivali  Project’05,  bu sene “Anonim” teması ile yola çıkıyor.  “ANONİM:  5N1A”  başlıklı sergi, İletişim Fakültesi bölümlerinden; Görsel  İletişim Tasarımı, Reklamcılık, Sinema ve Televizyon,  Dijital Oyun Tasarımı,  Sanat ve Kültür Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans Sanatları,  Medya ve İletişim, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Halkla İlişkiler ve İletişim Tasarımı Yönetimi öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri bir araya getiriyor.

  • 09 May, 2019

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Çağdaş Gösteri Sanatları Festivali “festival408” başlıyor!

    BU YIL TEMA “ÇOK NORMAL”

    BİLGİ İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı ve Sahne Sanatları Alanı öğrencileri tarafından düzenlenen çağdaş gösteri sanatları festivali “festival408”, 15 Nisan’da başlıyor. 8.’si düzenlenen festivalin bu yılki teması ise “çok normal!” Oyun ve dans performansları, sahne sanatları atölyeleri, film gösterimleri ve söyleşilerle birbirinden renkli görüntülere sahne olacak festival408, 19 Nisan’a kadar sürecek.

  • 12 Nis, 2019

  • CAMMA: Perşembe Konuşmaları serisi Pascal Gielen ile devam ediyor!

    Çokkültürlülüğün Ötesinde Kültürleri Özgürleştirmek - Kültür Kurumları Kanonundan Sanat Oluşumlarında Müşterekleşmeye” başlığı ile düzenlenecek olan etkinlikte Belçika, Antwerp Üniversitesi profesörlerinden Pascal Gielen, çatışmaların ve gerilimlerin çokkültürlülük çerçevesinde giderilmesi ya da baskılanmasının değil, onların görünür ve yaşanabilir kılınmasının önemini vurgulayarak kültür kurumlarının bu durumda nasıl ideal platformlar olabileceğini tartışacak.

  • 23 Oca, 2019

  • KPY Konferansı 2017 - Mike van Graan (21 Şubat 2017) - Kültür Politikalarında Gelgitler: Güney Afrika Deneyimi

    2016’da, Güney Afrika hükümeti, 1996’da kabul olunan apartheid-sonrası ilk kültür politikası belgesinin üzerinden yirmi yıl geçtikten sonra “Kültür, Sanat ve Kültür Mirası”na dair yeni bir kültür politikası beyanı niteliğinde bir Beyaz Kitap (White Paper) taslağı hazırladı. O vakitler güçlük, sadece beyaz Güney Afrikalıların değil tüm Güney Afrikalıların kültürel hayata katılımını ve sanattan yararlanma haklarını pekiştirmekti. Bugünkü taslak politika belgesi ise, apartheid geçmişinden miras kalan ve son yirmi iki yılda şiddetlenen yoksulluk, işsizlik ve eşitsizlik gibi temel güncel sorunlara karşılık çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.

  • 21 Şub, 2017