Bağımsız Müzik Günleri 13 Kasım Pazar Müze Gazhane'de!

2021 yılında Türkiye’deki bağımsız müzik yapımcılarını aynı çatı altında buluşturma gayesiyle kurulan Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği (BMYD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür AŞ ve MERLIN partnerliği ile ilk Bağımsız Müzik Günleri'ni gerçekleştiriyor.

Müze Gazhane’de 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek organizasyon, bağımsız müziğin en seçkin isimlerinden oluşan paneller, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi içerik ortaklığıyla düzenlenen "Bağımsız Müziğe Bakış Atölyesi"ne ve açık çağrı üzerine başvuran sanatçılar arasından seçilen isimlerin kendi bestelerini dinleyiciyle buluşturacağı "Bağımsız Sahne" ile hayat bulacak. Müze Gazhane’nin meydan alanında "Choral Zone" adı altında farklı vokal toplulukları ve koroların bir araya geldikleri kendi şarkılarının yanı sıra birlikte şarkılar söyledikleri birçok sesli zaman dilimi ve alanı olarak tasarlandı. 45-50 dakikalık bu oturumda dinleyicilerin de katılacağı birlikte şarkı söyleme atölyesi de gerçekleştirilecek.

Bir süredir IMPALA (Independent Music Companies Association), WIN (Worldwide Independent Network) ve MERLIN Network gibi önemli uluslararası bağımsız müzik kurumlarnın Türkiye’deki temsilcisi olan BMYD; müzik sektöründeki bağımsız müzik yapımcılarının eşit, rekabetçi ve daha adil fırsatlara erişebilmesi, her türlü müziğin dinleyicisiyle daha kolay ve etkili şekilde buluşabilmesi, sektörün içerisinde daha çok gerçek zamanlı veri akışı olması, şeffaf şekilde bilgiye ulaşılabilmesi, bağımsız yapımların ve yapımcıların önünün açılması, gelirlerin maksimize olduğu, yeni gelir kaynakları ve kanalları üretilebilen, müzik pazarının büyümesine katkı sağlayan, monopollerin olmadığı bir sektör ve sektörün tüm bileşenlerinin birbirini desteklediği bir yaşam alanı yaratabilmek amaçları doğrultusunda çalışmaya devam ediyor.

Panel Programı:

Recep Ergül

Musiki Eser Sahipleri Birliği (MESAM) Genel Başkanı

Ahmet Türkoğlu

Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) Genel Sekreteri

Burhan Şeşen

Müzisyen / Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı

Müzik ve Yeni Medya

Moderatör: Yavuz Hakan Tok

Müzik Araştımacısı ve Müzik Yazarı

Yasemin Şefik

Anlatıcı,Yazar ve Komedyen

İpek Atcan

Müzik yazarı & Sunucu

Volkan Öge & Tansu Tunçel

Batesmotelpro / Kurucu Ortakları

Yalçın Birol

Kontentmaker Müzik ve Içerik Ajansi Kurucusu

Bağımsız Yapımcılık: Müzik Sektöründe Indie Olmak

Moderatör: Mahmut Çınar

Müzisyen ve Yazar

Server Uraz

Rap müzik sanatçısı, müzik ve medya yapımcısı, müzik direktörü

Can Sertoğlu

Ferment Records kurucu ortağı, Menajer (MOREmanagement) ve Gazete Duvar Yazarı

Ünal Yüksel

Chief Executive Officer (CEO) of Apollon Unity

BMYD x MERLIN Oturumu - Soru Cevap

MERLIN (Pre-recorded presentation)

Hadi Elazzi (Kapanış Konuşması, q&a)

GRGDN Müzik Kurucu Ortağı / BMYD Yönetim Kurulu Başkanı

Bağımsız Sahne’de Sahne Alacak Sanatçılar:

AHKAM

Ahmet Beyler

Den Ze

Elif Baziki

Emre Azaklar

Gökçe Kasacı

GOSS

Hipersona

Karambol

Lâl İlhan

Mai Devran

Pelesenk

Taylan Akdokur

Vincent Baykal Ada

Bağımsız Müziğe Bakış Atölyesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi içerik ortaklığıyla gerçekleşecek Bağmısız Müziğe Bakış Atölyesi’nde Doç. Dr. Serhan Ada (İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Müdürü), Dr. Funda Lena (Akademisyen / Kültür Girişimcisi) ve Ahmet Asena (MÜYAP Danışmanı) yürütücü olarak yer alacak.