25. yılını kutlayan Avrupa Kültür Yönetimi ve Politikalar Ağı ENCATC, bu sene kültürel ağlar üzerine düzenlediği toplantısının ilk gününde önce üyelerin güncel projeleri ve işbirliği üzerine bir network seansı, sonra da Genel Kurulu ile oluşturduğu ve işbirliğine destek verdiği grubun daha da kaynaşmasını sağladı. Birkaç yıldır Taiwan ve ABD’li muadilleri TACPS ve AAAE de ENCATC toplantılarında ağırlandığı için hem Asya hem de Kuzey Amerika’daki gelişmeler, paydaşların aktarımıyla tartışmaya taşınabiliyor. Bu sene yapılan toplantıda dünyanın farklı ülkelerinden ve kültür politikası uygulamalarından örneklerle ortak seanslarda tartışmanın çeşitliliği arttı.
11 Kas, 2017
BU SAYI HAKKINDA
03 Kas, 2017
İstanbul, UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı’na tasarım alanında katılan 9 kentten birisi oldu.
03 Kas, 2017
ISBN 978-605-399-488-6
07 Eki, 2017
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 03-05 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen III. Kültür Şûrası’nın kitabı yayımlandı. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın sunuşuyla başlayan kitap, Şûra’da açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bakan’ın konuşma metinlerinin ardından, ayrı ayrı komisyonlar tarafından ele alınan 17 başlığa dair bölümlerle devam ediyor.
07 Eki, 2017
Polonya’nın Krakow şehrinde gerçekleştirilen UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısında, Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Aphrodisias Arkeolojik Alanı Dünya Mirası Listesi'ne eklenerek koruma altına alındı.
07 Eki, 2017
Haziran 2017’de Paris’te gerçekleşen UNESCO 2005 Sözleşmesi Taraflar Konferansı Sivil Toplum Forumu’nda alınan karar neticesinde Sözleşme’nin sivil toplum örgütleri tarafından bilinirliği ve bu örgütlerin Sözleşme’ye dair uygulamalarını takip etmek üzere uluslararası düzeyde bir anket çalışması başlatıldı. Dünyanın farklı ülkelerinde UNESCO 2005 Kültürel İfadelerin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin savunuculuğunu yapan kültürel çeşitlilik koalisyonlarının öncülüğünü yaptığı anket çalışmasından çıkan bulgular ışığında ilerleyen haftalarda bir sivil toplum raporu yayınlanması planlanıyor.
07 Eki, 2017
İzmirli kültür sanat aktörlerinin birbirleriyle iletişimini güçlendirmeyi ve kültürel üretimlerini daha görünür kılmayı amaç edinmiş bir sivil toplum girişimi olan İzmir Kültür Pla+formu Girişimi (İKPG), henüz kuruluş aşamasında önüne hedef olarak koymuş olduğu İzmir’deki kayıtlı ve kayıt dışı kültür mekânlarını haritalandırma ve belgeleme girişimini hayata geçirmek üzere “İzmir Kültür Sanat Mekânları Haritası - 2017” adlı bir haritalama çalışması başlattı.
07 Eki, 2017
Panteion Üniversitesi’nden Profesör Nikos Leandros, kriz döneminde yeni kültür projeleri ve girişimleriyle ilgili konuşması için İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeydi.
11 Eyl, 2017
Avrupa Komisyonu tarafından ortaklaşa finanse edilen ve British Council liderliğinde yürütülen Avrupa Yaratıcı Platformlar Ağı Peer to Peer (P2P) Programı, Avrupa genelinde yaratıcı platformların kurucu ve yöneticilerinin gelişimini ve yeni bağlantılar kurmalarını desteklemeye yönelik liderler arası bir değişim programı.
21 Nis, 2017