• Adalar'da Çevreci Yasak

Doğada çözünmesi yüzyıllar alan ve bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yayan naylon alışveriş poşetlerinin kullanımı Adalar Belediye Meclisi'nde alınan bir kararla yasaklandı. Adalar Belediyesi 2011 yılında kese kağıdı, bez torba, file gibi ürünlerin kullanımının özendirilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde karar almıştı

• 18 Şub, 2016

• Asırlık Tiyatro Salonu Yenilendi

Boğaziçi Üniversitesi'nin 100 yıla yakın süredir sanat ile yaşamış, Haldun Dormen, Genco Erkal gibi isimlerin ilk sahne deneyimine tanıklık etmiş Demir Demirgil Tiyatro Salonu, 11 Şubat Perşembe günü kapılarını tekrar seyircisine açtı.

• 18 Şub, 2016

• Trabzon'da ilk kez 'Kadın Festivali' düzenlenecek

Trabzon'da bu yıl ilk kez 'Kadın Festivali' düzenleniyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek kadın festivalinde kadının gücünü ortaya koyacak çalışmalara yer verilecek. Trabzon'un aktif ve çalışan kadınlarının biraraya gelerek organize ettiği 1.Trabzon Kadın Festivali'nde film gösterimleri, fotoğraf sergileri, şiir ve kitap söyleşileri, paneller ve daha bir çok etkinlik olacak.

• 17 Şub, 2016

• Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine başlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bakanlık faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Kültür ekonomisiyle turizmi buluşturacaklarını ifade eden Ünal, bakanlığa bağlı 198 müze ve 138 örenyeri ile 216 özel müzenin faaliyet sürdürdüğünü kaydetti.

• İznik’te Eşsiz Bizans Resimlerine Sahip Koimesis Kilisesi Yok Oluyor

İznik’te Bizans resim sanatı açısından büyük öneme sahip olan Koimesis Kilisesi yok oluyor. Kitabesinden ve bazı sütun başlıkları üzerindeki monogramlardan bilindiği kadarıyla 8. Yüzyılda Piskopos Hyakinthos tarafından yapılan Koimesis Kilisesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. 1950’li yıllarda İznik Müzesi tarafında yapılan kazılarla ortaya çıkarılan kalıntılar, günümüzde tamamen kaderine terk edildi.

• Diyarbakır Sur Unesco Listesinden Çıkarılabilir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Mirası ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soylukaya, yasağın sürdüğü Sur’da yer alan 602 tarihi anıtsal yapıdan birçoğunun yakılıp yıkıldığını ileri sürdü. Soylukaya, yaşanan bu tahribatlardan kaynaklı Sur’un, UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirası” listesinden “Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi”ne alınabileceğini söyledi.

• Tarihi Okulun Arazisinde Butik Otel

Yenikapı Surp Tateos Partoğomeos Kilisesi Vakfı, uzun yıllar önce kapanan Hayganuşyan Okulu'nun bulunduğu araziyi kiraya verdi. Okulun arazisinde 30 odalı bir butik otel inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla, vakfa yılda 180 bin TL kazandıracağını belirten Vakıf Başkanı Murat Karaman, her yıl düzenli olarak kira artışı olacağını ve kasaya giren bu parayla ihtiyacı olan vakıflara yardım edileceğini söyledi.

• !f İstanbul'da Devrim: Yerli Filmleri Aynı Anda Dünya Görecek

18 Şubat'ta başlayacak !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atıyor. Festival Scope ile ortaklaşa dünyada dördüncü, Türkiye'de ise ilk kez gerçekleşecek proje kapsamında !f İstanbul'da gösterilecek 2016 Türkiye yapımı filmler, festivalle aynı anda online olarak uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşacak.

• 16 Şub, 2016

• AKP Dönemindeki Sanata Yönelik Sansürler Meclis Gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Altıok, 2014 ve 2015 yıllarında 32 film ve tiyatro oyunu; 26 radyo TV ve gazete; 23 kültür varlığı sansürle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak AKP iktidarı boyunca verilen sansür kararlarını sordu.

• 16 Şub, 2016