KPY

Milena Dragicevic-Sesic 6. Mexico City Ödülü’nün sahibi!

Temmuz '24

Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsümüz ve Kültür Politikası ve Yönetimi Araştırma Merkezimize (KPY) uzun zamandır değerli katkılarda bulunan Profesör Milena Dragicevic-Sesic'in Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) - Kültür 21 tarafından verilen prestijli 6. Mexico City Ödülü'ne layık görüldüğünü duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

İki yılda bir düzenlenen Uluslararası UCLG - Mexico City - Kültür 21 Ödülü, kültürel hakların kullanımı, vatandaşlık ve sürdürülebilir kalkınma ile bağlantılı yenilikçi uygulamaların teşvik edilmesinde üstün başarı gösteren şehirlerin, yerel veya bölgesel yönetimlerin ve önde gelen bireylerin çalışmalarını kutlamaktır. "Şehir, Yerel veya Bölgesel Yönetim" ve "Bireysel" olmak üzere iki kategorisi bulunun ödülün bireysel kategorisinde jüri, Milena Dragićević Šešić ile birlikte Alfons Martinell Sempere'nin çalışmalarını takdir etmiştir.

Milena Dragicevic-Sesic, Belgrad Sanat Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Emerita Profesörü ve Belgrad Sanat Üniversitesi eski Rektörüdür. Kendisi, birlikte çeşitli işbirliklerinde bulunduğumuz Kültür Politikası ve Yönetimi UNESCO Kürsüsü’nün kurucusudur. Birçok katkısının yanı sıra, Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programımızda konuk öğretim görevlisi olarak yer almıştır. Ayrıca Kültür Politikası Yıllık 2017-18 “Kültür Politikası ve Popülizm” sayımızın eş editörlerinden biri olarak katkıda bulunmuştur.

Profesör Milena Dragicevic-Sesic'i bu olağanüstü başarısından dolayı yürekten kutluyoruz.

Ödül hakkında daha fazla bilgi: https://www.agenda21culture.net/award