KPY

Metafor Festivali

Mayıs '20

METAFOR FESTİVALİ

6 Mayıs 2020, Çarşamba
Performanslar: 15.00-16.30 (youtube/rgblive)
Metaforum: 17.00-19.00
Facebook: Metafor Festivali
Instagram: metaforfestivali
#metaforfestivali

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programında Fulya Peker tarafından verilen Yönetmenlik ve Prodüksiyon (MAP314) dersinin final projesi olarak ilk kez 2015 yılında düzenlenen ve bugüne kadar santralİstanbul kampüsünün dış mekanlarında mekana özgü 100 kısa performansla seyirci ile buluşan METAFOR Festivali’nin altıncısı, Covid-19 sağlık tedbirleri nedeniyle online platformlar aracılığı ile gerçekleşiyor.

Festivalde yer alan performansların yaratım süreci bu yıl yine öğrencilerin kendi meselelerine yakın buldukları İkinci Yeni şairlerinin şiirlerinden yola çıkarak biçimin biçemle ve şiirin performansla buluşmasına ilişkin sordukları soruların peşine düşmeleriyle başladı. Birbirlerinin yönetmeni, tasarımcısı, oyuncusu olarak çalışan ve yoktan var etmeyi esas aldıkları projelerini tasarlarken sadece atıkları kullanan öğrenciler evlerinde kurdukları küçük sahnelerde gerçekleştirdikleri online prova süreçleri sonucunda kısa performanslar oluşturdular.

Bu performanslardan derlenen videoyu hep beraber izlemek için Youtube’a ve her yıl performansların ardından süreçte yaşanan deneyimleri paylaşmak üzere, Fulya Peker ve Atanur Memiş moderatörlüğünde MAP314 dersi öğrencilerinin ve seyircilerin de katılımıyla gerçekleşen METAFORUM sohbeti için Zoom’a davetlisiniz! METAFOR Festivali arşivine, performansların künye, harita, fotoğraf ve posterlerine sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Detaylı program ve diğer bilgiler aşağıda yer almaktadır.