KPY

Makale Çağrısı: MELTEM 15 - Bahar ‘24

Mart '24

MELTEM 15 - Bahar ‘24

MAKALE ÇAĞRISI

 

Meltem, 2012 yılında kurulan İzmir Akdeniz Akademisi'nin hakemli periyodik yayınıdır.

Meltem şu anda benzer bir dönüşüm sürecine girdi ve kariyerinde bir dönüm noktasına geldi. 2024 yılında 15. sayısından itibaren Meltem, Türkçe ve İngilizce olarak ve "Bahar" ve "Sonbahar" olmak üzere yılda iki kez yayımlanmaya devam edecek. Ayrıca, Arapça, Fransızca ve İspanyolca gibi diğer Akdeniz dillerinde makalelerin de çevrimiçi bir versiyonda yayınlanması planlandı.

Bu yeni döneminde Meltem, Akdeniz üzerine eleştirel bir perspektif geliştirmeye devam edecek. Geleneksel akademik normlardan ayrışarak disiplinlerarası ve disiplinlerötesi bir yaklaşım benimseyen Meltem, Akdeniz ve ötesinde kültürlerarası etkileşimler, karşılaştırmalı çalışmalar ve işbirliklerine odaklanarak, şehirler, hinterlantları, insanlar ve tüm diğer türler arasındaki ilişkileri aydınlatmaya çalışacak. İlerleyen süreçte Meltem, İzmir ile diğer Akdeniz şehirleri ve genel olarak dünya arasında anlamlı bağlantılar kurmaya çalışacak ve Akdeniz çevresindeki çeşitli tartışmalar ve anlatılarla bilimsel etkileşimi yeniden tanımlayan dinamik bir entelektüel alışverişi teşvik edecek.

Meltem Dergisi, 2024 yılı Bahar 15. sayısının “Araştirma ve Tartışma” ile “Eleştiri ve İnceleme” bölümleri için İzmir Akdeniz Akademisi’nin (www.izmeda.org) genel ilkeleri ve çalişma alani ile örtüşecek ve bu çerçevede tartişma açacak makale ve yazilarinizi bekliyor

Çalışmalarınızı, aşağıda belirtilen teslim koşullarına ve takvime uygun şekilde e-posta yoluyla göndermenizi bekliyoruz. İngilizce ya da Türkçe dillerinde beklenen ilk başvurular 100-200 kelimelik özetler ile yapılacaktır.

 

Daha fazla bilgi için: https://www.meltemizmeda.org/

 

Gönderim: meltem@izmeda.org

Son Başvuru Tarihleri:

Özet ile başvuru - 22 Mart 2024 16:00

Tam metin teslimi - 20 Mayıs 2024 16:00

 

BÖLÜMLER

Araştırma ve Tartışmalar

Bu bölümde, çağrı metninde paylaşılan İzmir Akdeniz Akademisi genel ilkeleri ile ilişkilenecek makaleler beklenmektedir.

1. Aşama - Başvuru: 100-200 kelimelik özet ile başvuru yapılacaktır.

2. Aşama - Hakemli Değerlendirme: Bu aşama için seçilen makalelerin 4000-6000 kelime aralığında olması beklenecektir.

3. Aşama: Hakemli değerlendirme sonrasında yayınlanmasına karar verilen makalelerin karşıt dilinde (Türkçe-İngilizce) 1000-1500 kelimelik genişletilmiş özeti yazar tarafından iletilecektir.

 

Eleştiri ve İnceleme Bölümü

Bu bölüme, yayınlar, etkinlikler, sanat eserleri ve akademik/kültürel toplantılar hakkında kısa bilgi, eleştiri ve yorum yazıları beklenmektedir. Yazılar, 1000-2000 kelime aralığında olmalıdır.

1. Aşama - Submission: 100-200 kelimelik özet ile başvuru yapılacaktır.

2. Aşama: Seçilen yazıların 1000-2000 kelime aralığında olması beklenecektir.

 

GÖNDERİM KOŞULLARI VE YAZIM BİÇİMİ

Makaleler, meltem@izmir.bel.tr adresine e-posta yoluyla gönderilmelidir.

İlk aşamada 100-200 kelimelik özler ile başvurular beklenmektedir. Öz ile birlikte başvurulan dergi bölümü belirtilmelidir.

İkinci aşamada ise, öz ile başvuruda bulunan makalelerin tam metin teslimi koşullara uygun şekilde yapılacaktır.

 

YAYIN DİL(LER)İ

Meltem, basılı yayını için Türkçe ve İngilizce makaleleri kabul eder. "Araştırma ve Tartışmalar" bölümünde yer alacak tüm makaleler ayrıca karşıt dilde uzun bir özet (1000-1500 kelime) ile birlikte yayınlacaktır. Türkçe bilmeyen ve İngilizce yazı iletecek olan yazarlar uzun özeti İngilizce olarak gönderecek ve bu metin için yayın ekibi tarafından Türkçe çeviri hizmeti sağlanacaktır.

 

GÖNDERİ NELERİ İÇERMELİ?

Başvurular biri yazarın adıyla diğeri anonim olarak iki dosya halinde yapılmalıdır.

Gönderimler word formatında yapılmalıdır. Word dosyasının içinde yer verilen tüm görseller, ayrıca yüksek çözünürlüklü olarak iletilmelidir. Makalelerde APA (7. edisyon) referans sistemi kullanılacaktır.

“Araştırma ve Tartışmalar” bölüme iletilen tüm makaleler, 100-200 kelime aralığında bir öz ve dizin sınıflandırması için 5 anahtar kelime içermelidir.

 

1. Yazar Bilgileri: Tüm yazarların tam adları, bağlı bulundukları kurum bilgileri, posta adresleri, telefon numaraları ve e-posta adresleri başlık sayfasında bulunmalıdır. Çok yazarlı makalelerde, iletişim kurulacak yazarın belirtilmesi gereklidir.

2. Yazar Kısa Biyografileri: Tüm yazarların 50 kelimeyi aşmayan kısa biyografileri makalenin sonunda bulunmalıdır.

3. Görseller: Görseller, ez az 300 dpi çözünürlüğe sahip ve TIFF, JPG ve JPEG formatlarında olmalıdır. Kullanılan görseller yazar tarafından üretilmemişse sahibinden yazılı telif izni alması gerekmektedir.