KPY

Makale Çağrısı - Critical Arts: South-North Cultural and Media Studies

Temmuz '19

Critical Arts: Güney-Kuzey Kültür ve Medya Çalışmaları

"Geçiş Sürecinde Kültürel Edebiyatlar"

Konuk editör: Kris Rutten

 

Bu özel sayı için, kültürel okuryazarlığın günümüzde tanımı, uygulamaları ve tartışmaları gibi konulara odaklanan ve farklı bağlamları araştıran katkılar bekleniyor:

 

-Şu anda kültür, sanat ve estetik hakkında değerli bilgi olarak kabul edilenler nelerdir? Bu bilgi ne gibi zorluklar içerisinde ve nasıl yeniden tanımlanıyor? Genel olarak sanat eğitimi ve müfredat için ne anlama geliyor?

- Kamu ve akademik tartışma içerisinde yer alan kültürün ve sanatın toplumsal işlevleri nasıldır? Sanatla uğraşmakla ilişkilendirilen toplumsal ve eğitimsel değerler nelerdir?

- Kültür ve sanat hakkında bilginin geleneksel arabulucuları olarak kültür ve sanat kurumlarının rolü nasıl değişiyor? Ortaya çıkan sanat arabuluculuğunun biçimleri nelerdir ya da bu gibi yeni formlar nasıl kavramsallaştırılmaktadır?

 

Gönderim kuralları:

Özetler için son tarih: 300 kelimelik özetler 15 Ağustos 2019 tarihine kadar Kris.Rutten@UGent.be adresine gönderilmelidir.

Seçilen özetlerin bildirilmesi: 1 Eylül 2019

Makale teslimi için son tarih: Bildirilerin tam olarak sunulması gerekilen tarih 30 Kasım 2019. 

 

Yazarlar için bilgi ve talimatlar:

http://www.tandf.co.uk/journals/RCRC

 

Tamamlanan tüm yazılar, çevrimiçi makale portalına yüklenmelidir.

Alternatif olarak, Critical Arts editör ofisi criticalarts@ukzn.ac.za veya baş editör Keyan Tomaselli, keyant@uj.ac.za adresinden irtibata geçilebilir.

 

Daha fazla bilgi için: https://think.taylorandfrancis.com/critical-arts-cultural-literacies-in-translation/ utm_source=CPB_think&utm_medium=cms&utm_campaign=JOF10113