Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Genç Araştırmacılar Konferansı

Nisan '20

Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Genç Araştırmacılar Konferansı

*Yeni tarihler açıklandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü tarafından düzenlenen Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Genç Araştırmacılar Konferansı 21-22 Ağustos 2020 tarihlerinde online olarak düzenlenecektir.

2017 yılında kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü, uluslararası kültürel işbirliğini ve diyaloğu geliştirmeyi, kültürel ifadelerin çeşitliliğini korumayı ve teşvik etmeyi, katılımcı kültür politikaları yapımını desteklemek için kapasite artırıcı programlar üretmeyi ve bu alandaki mevcut uluslararası ağı desteklemeyi amaçlamaktadır. Hedefleri doğrultusunda Kültür Politikaları ve Yönetim Araştırma Merkezi (KPY) ile akademik çalışmalar yürütmekte ve Kültür Politikası Yıllığı'nı her yıl Türkçe ve İngilizce olarak yayımlamaktadır.

Konferansın Amaçları:

• Akademik alanda kültürel çeşitliliğe dayalı kültür politikası ve kültürel diplomasinin tanınmasını sağlamak
  • Kültür politikası ve kültürel diplomasinin ana disiplinlerinde çalışan genç araştırmacıların araştırma bulgularını paylaşmalarını ve tartışmaya açmalarını sağlamak
  • Uluslararası bir paylaşım ve etkileşim platformu oluşturmak
  • Küresel Güney ve küresel Kuzey'den araştırmacıların ortak ilgi alanlarını belirlemek ve işbirliği fırsatları yaratmak

Uygunluk

Katılım, yüksek lisansını tamamlamış ya da doktora programlarına devam eden ulusal ve uluslararası araştırmacılara açıktır. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Balkan bölgelerinden katılan adaylara öncelik verilecektir.

Bildiri Özetleri Gönderimi

Adayların akran değerlendirmesi için araştırma bilgilerini, bağlı oldukları kurum bilgisini, telefon ve e-posta adreslerini, özgeçmişlerini ve araştırma özetlerini (özetin uzunluğu referanslar hariç toplam 500 kelime olmalıdır) en geç 4 Mayıs 2020 tarihine kadar yrc@bilgi.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Her özet iki bilimsel komite üyesi tarafından değerlendirilecektir.

Odaklanılan konular (katılım bunlarla sınırlı değildir):

• Kültür Politikası
  • Kültürel Diplomasi (ve Uluslararası İlişkiler)
  • Sanat ve Kültür Yönetimi
  • Kültürel Miras
  • Müze Çalışmaları
  • Kültürel Çeşitlilik
  • Telif Hakları ve Fikri Mülkiyet
  • Kültür Ekonomisi
  • Kültür Endüstrileri ve Yaratıcı Endüstriler
  • Kültür ve Sürdürülebilir Kalkınma
  • Şehirler ve Kültür

Panel konuları seçilen özetler doğrultusunda belirlenecektir. Konferansta sunulan bildiriler, Türkçe ve İngilizce bir kitap olarak yayımlanmak Konferans için oluşturulan bilimsel komite tarafından gözden geçirilecektir.

Önemli Tarihler*

Bildiri Özeti Son Teslim Tarihi: 10 Haziran 2020

Kabul Edilen Bildirilerin Açıklanması: 2 Temmuz 2020

Nihai Sunum Son Teslim Tarihi: 29 Temmuz

Konferans: 21-22 Ağustos

Nihai Bildiri Son Teslim Tarihi: Açıklanacak.

Konferans Yayını: Açıklanacak.

*Konferans, yaşanan olağanüstü gelişmeler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni tarihler ve detaylar yakında açıklanacaktır.

*Devam etmekte olan Coronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle, Konferans Organizasyon Komitesi etkinliğin tarihlerini ve yerini değiştirme ve/veya erteleme haklarını saklı tutar. Tüm muhtemel değişiklikler, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikaları ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü ve konferans web sitesinin açıkladığı kanallarda ilan edilecektir.

Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Genç Araştırmacılar Konferansı Organizasyon Komitesi

Bu konferans Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenmektedir.