KPY

ENCATC 2015 kültür politikaları ve kültür yönetimi araştırma ödülü kazananları açıklandı

Kasım '15

25 Kasım akşamı Brüksel’de düzenlenen ENTACT 2015 ödül töreninde İtalya’dan Alessia Usai ve Almanya’dan Annika Hampel kültür politikaları ve kültür yönetimi alanındaki ödülün sahibi oldular.

Almanya Hildesheim Üniversitesi’nden  Annika Hampel ‘’Adil İşbirliği: Yabancı Kültür Politikaları Temelli İşbirliği’’ konulu doktora teziyle ödüle layık görüldü.

İtalya Cagliari Üniversitesi’nden Alessia Usai ise ‘’Yaratıcı Şehir: Koruma ve Büyüme Arasında Kültür Politikaları ve Kentsel Dönüşüm’’ konulu teziyle ödüle layık görüldü.

İlk kez iki doktora araştırmacısının ödül aldığı törende ENTACT Başkanı Annick Schramme konuyla ilgili yaptığı konuşmasında: ‘’Annika Hampel çalışmasında gelişmiş Almanya ve gelişmekte olan Hindistan ülkeleri arasındaki ilişkiyi eşit bir bakış açısıyla orjinal ve yerinde karşılıklılık temeline odaklanarak iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri paydaşlar ve üretim süreçleri üzerinden analiz ediyor. Çıkarımları ve önerileri genel olarak yabancı kültürel politikaların gelişimine katkı sağlıyor.
Alessia Usai’nin çalışması ise kültürel miras,  peyzaj ve şehir planlamasıyla bağlantılı farklı ve yaratıcı bir bakış açısı sunuyor. Kültürel miras ve şehir planlaması arasındaki ilişkiyi analiz ettiği doktora tezinde yaratıcı kültürel politikalar ve kentsel dönüşüm araçlarının en iyi uygulamalarını tanımlama çabasına giriyor. Alessia Usai yerel kültürel ekosistemi hesaba katan ve yerel kültürel politika yapıcıları için uygun olan bütünsel bir model geliştiriyor.’’ dedi.

Genç araştırmacılara ödüllerini veren Avrupa Komisyonu Kültürel Yenilik ve Çeşitlilik Birimi Başkan Yardımcısı Catherine Magnant: ‘’Avrupa Komisyonu bugün her zamankinden çok sağlam kanıtlara, bağımsız analizlere  ve politikalarının etkilerinin ölçülmesine ihtiyaç duyuyor. ENCATC Araştırma Ödülü bu  yolda bize yardımcı olacak genç araştırmacıları desteklemeye devam edecek çünkü bunun Avrupa’yı ileriye taşıyacak olan ortak düşünce sistemimiz için en değerli yatırım olduğuna inanıyoruz’’ dedi.

ENTACT Genel Sekreteri GiannaLia Cogliandro Beyens: ‘’The ENTACT Ödülü karşılaştırmalı ve kültürlerarası araştırmalar yoluyla gündemdeki çağdaş konuları keşfetmek ve yeni kültürel politika yönelimlerini öngörmek amacıyla kültürel politikalar ve kültür yönetimi alanlarında akademik araştırmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, kültür politikaları ve yönetimi konularında karşılaştırmalı araştırma projeleri gerçekleştiren biliminsanları arasında network yaratırken, altyapı oluşturulma sürecine katkı sağlıyor.’’ diyerek ödülün önemine değindi.

ENTACT Araştırma Ödülü Jüri Üyeleri:

  • Annick Schramme, Jüri Başkanı, Antwerp Üniversitesi/ Antwerp İşletme Okulu, Belçika
  • Franco Bianchini, Jüri Üyesi, Leeds Beckett Üniversitesi, İngiltere
  • Lluís Bonet, Jüri Üyesi , Barcelona Üniversitesi, İspanya
  • Jacques Bonniel, Jüri Üyesi, Lyon II Üniversitesi, Fransa
  • Anita Kangas, Jüri Üyesi, Jyväskylä Üniversitesi, Finlandiya
  • Jerry C Y Liu, Ulusal Tayvan Sanat Üniversitesi, Tayvan
  • Richard Maloney, Boston Üniversitesi, ABD
  • Jaime Alberto Ruíz Gutiérrez, Los Andes Üniversitesi, Kolombiya