KPY

Açık Çağrı: 'Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’ hibrit öğrenme programı

Ağustos '23

'Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’ hibrit öğrenme programı

Son başvuru tarihi: 3 Eylül 2023

British Council ve Cultural Associates Oxford tarafından geliştirilen ve Türkiye’de Culture Unleashed işbirliğiyle gerçekleştirilen, 'Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’ başlıklı ücretsiz hibrit öğrenme programı, kamu sektöründe çalışan uzman ve orta düzey yöneticilerin ve kültürel ve yaratıcı endüstrilerde çalışan, politika geliştirme konularına ilgi duyan profesyonellerin başvurularını bekliyor. 

20 Eylül - 20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek program, yaratıcı ekonomi için etkili politika geliştirmeyi, kapasite güçlendirmeyi ve araştırma ve geliştirme kalitesini artırmayı amaçlıyor. Türkiye’den Culture Unleashed tarafından Türkçe olarak verilecek programa, British Council Türkiye internet sitesi üzerinden 3 Eylül Pazar gününe kadar başvurabilirsiniz.  

Başvuracak adaylar aşağıdaki uygunluk kriterlerini karşılamalı:

  • Türkiye’de ikamet etme.

  • Türkçe dilinde tam mesleki yeterlilik göstermesi.

  • Kültürel ve yaratıcı endüstrilerde ve yaratıcı ekonomi alanında çalışıyor olma.

  • 20 Eylül - 20 Ekim 2023 tarihleri arasında öğrenme programına katılabilecek olma.

  • 18 yaşından büyük olma.

Program hakkında

‘Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’, sektör profesyonellerine şehirlerinde/bölgelerinde/ülkelerinde kültür sektörünü ve yaratıcı endüstrileri desteklemenin yanı sıra Birleşik Krallık’ta ve uluslararası alanda profesyonel ağlarını genişletmeleri için yeni fikir ve araçlar sağlıyor. Markalaşmadan dijital dönüşüme, girişimcilikten kültürel mirasa kadar birçok alanı kapsayacak olan eğitim ile kültürel ve yaratıcı endüstrilerin etkisi ve rolü hakkında bilgi paylaşımı, yeni bağlantıların kurulması, politika çözümleri geliştirilmesi ve ortak bir dil oluşturulması hedefleniyor. 

British Council’ın iki yıldır sürdürdüğü 'Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’ öğrenme programı, Culture Unleashed iş birliğiyle Türkiye için detaylı bir inceleme ve literatür taraması ile Türkçeye çevrilerek gerçekleştirilecek. Türkiye’de yaratıcı ekonomi alanında uzman isimlerden Emre Erbirer, Mustafa Gül ve Gökçe Dervişoğlu Okandan’ın kurucuları olduğu Culture Unleashed yürütücülüğünde dört haftalık programda dijital ve yüz yüze seminer, panel ve atölye çalışmaları yer alıyor. ‘Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’ programını başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar sertifika almaya hak kazanıyor.